Recruitment bij massale uitbreiding

De werkeloosheid in Nederland blijft dalen. Fantastisch nieuws! Zou je denken… De dalende werkeloosheid vereist veel harder werk van personeelswervers. Was het maar net als vroeger (of net als China) waar de gouden tickets vanzelf bij je aanklopten (voor minimumloon). Hoe zorg je er nu voor dat de getalenteerde jongelui bij jou terecht komen en niet bij een van de 1.75 miljoen andere bedrijven? In het klimaat van vandaag de dag MOET je creatief zijn.

 

Wees niet ontmoedigd! Albert Einstein zei ooit: “Creativity is intelligence having fun”. Als 92% van alle mobiele telefoongebruikers video’s delen met anderen, zou je toch denken dat zij dit ook leuk vinden?

 

In zowat elke industrie wordt er door HR managers nagedacht over recruitment campagnes om kandidaten tot solliciteren te bewegen. Sommige zijn succesvol, sommige niet… Waar ligt het verschil? Hoe lanceer je een campagne zó, dat je uiteindelijk de krabbeltjes onderaan het contract krijgt van je Nederlandse versie van Donna Paulsen?

De mooiste bedrijfsvideo's vind je bij

Rocket Videos

Benieuwd naar onze prijzen?

Of vul het contactformulier in!

Bij Bataviastad hebben ze hier het afgelopen jaar flink over nagedacht. Wat doe je als je bedrijf zo aan het uitbreiden is, dat een personeelstekort om de hoek begint te loeren? In ieder geval meer dan een vacature of twee online gooien…   

Doe onderzoek en definieer je doelgroep.

Wie wil je aantrekken? Welke eigenschappen zijn belangrijk? Jong of ervaren, met of zonder opleiding en/of achtergrond, afkomstig uit een bepaalde regio of met specifieke kennis of affiniteit? De masterminds achter de campagne van Bataviastad hebben onderzoek gedaan en 3 werknemers gekozen als representatie van die de meest voorkomende profielen die je op de outlets zou treffen. Tip #1: Voor een recruitment campagne is het belangrijk om het profiel van de ideale kandidaat in kaart te brengen. 

Jolijn is jong, mooi, modebewust, lief, uit de regio en actief op social media.

Drie keer raden waar haar werkzoekende peers deze bumper ad zullen zien. 

Jolijn is jong, mooi, modebewust, lief, uit de regio en actief op social media.
Drie keer raden waar haar werkzoekende peers deze bumper ad zullen zien. 

Verfijn je bericht.

Hoe stop je authentiek, jong, actief, verantwoordelijk, gezellig, toegewijd, sportief, cultureel, single, modern, fashion bewust, sociaal, populair, aantrekkelijk, vriendelijk, leuk in één bericht? Hoe vertel je daarbij ook een persoonlijk verhaal? Plus slogan, plus company culture, plus vervolgactie. En het belangrijkste van allemaal: hoe speel op de juiste manier in op gevoelens? Je bericht moet worden verfijnd, maar je wilt dat niets verloren gaat. Je voelt hem al aankomen: vertaal je boodschap naar video.

 

Conclusie

 

Kandidaten bereiken waar ze daadwerkelijk te vinden zijn. When defining your target audience, understand how different generations look for jobs online.


Wat was het resultaat?

 

It’s always handy to create what we call a ‘talent pool.’ 

This is a pool of candidates who might not be the right fit for your current vacancy but could be ideal for a future opportunity. 


Ben jij bezig met het opzetten van een recruitment campagne en wil je graag weten hoe video ook voor jou bedrijf doorslaggevend kan zijn? Geef ons dan een seintje! hallo@rocketvideos.com