Opleiding video
laten maken

Wil je graag een opleiding video laten maken? Wij vertellen je graag in dit artikel hoe je ermee aan de slag kan en hoe wij je er mee kunnen helpen. Start vandaag nog met het maken van je eigen opleiding video!

Wat is een opleiding video?

Je bent als organisatie altijd druk in de weer om de kennis van je werknemers op peil te houden en te verruimen. Ook heb je elk jaar nieuwe collega’s die ingewerkt moeten worden. Je geeft veel workshops, presentaties en schrijft uitgebreide handboeken. Je kan dit hele proces efficiënter maken door eenmalig in opleiding video’s te investeren. Deze video’s besparen je veel tijd door repetitieve workshops en opleidingen te automatiseren.

Bedrijfsfilm laten maken 12

Video stijlen

Play Video

Animatie

Je kan een animatie video laten maken om je opleidingen te ondersteunen. Animatie is heel geschikt om complexe informatie inzichtelijk te maken. Aan de hand van symbolen, grafieken en door het schetsen van situaties kan je veel op korte tijd vertellen.

Play Video

Film

Wil je heel accurate handelingen weergeven of een bepaalde omgeving kaderen? Dan is film de perfecte stijl voor jouw opleiding video. Je kan een opleiding video op kantoor, in het labo of in een studio laten opnemen.

Stappen voor het maken van een opleiding video

Betrek je collega’s

Het is belangrijk dat je een videoproject niet alleen aanvat. Je wil namelijk vermijden dat je collega’s bij de oplevering van de video’s bezwaren hebben. Zit dus samen met de belangrijkste stakeholders van deze opleiding video. Zorg er ook voor dat je niet te veel mensen erbij betrekt. Want dan loop je het risico dat te veel meningen het hele proces vertragen en je uiteindelijk met een compromis komt waar niemand helemaal blij mee is.

 

Definieer je doelstellingen

Zorg dat je eerst je doelstellingen goed definieert voor je aan de slag gaat met de inhoudelijke bepaling van de video. Wat wil je bereiken met je video? Wie krijgt deze video te zien? En waar wordt de video ingezet? Dit zijn allemaal belangrijke onderwerpen om bij stil te staan.

 

Schrijf een script

Een script is een houvast tijdens de filmopnames of tijdens het productieproces van een animatie video. Door een script helemaal uit te schrijven kan je ook inschatten of je alle belangrijke informatie vermeldt en hoe lang de video uiteindelijk wordt. Laat je een opleiding video maken door een professioneel videoproductie bedrijf? Dan kunnen hun script writers er voor zorgen dat je een doeltreffende boodschap brengt.

 

Plan de productiedag

Als je een film laat maken moet je er voor zorgen dat de filmproductiedag goed geregeld is. Zorg dat je een locatie hebt en dat je iedereen goed brieft. Werk je met een acteur? Dan moet ook die goed gebriefd worden met het script en locatie. Dit zijn uiteraard ook allemaal zaken die het videobedrijf voor jou kan regelen. Zorg ook dat je zelf aanwezig bent op de filmdag! Dan kan je ter plaatse al feedback geven aan de filmcrew en kan je bijsturen waar nodig.

 

Verzamel feedback

Eenmaal je een eerste versie van de video hebt ontvangen, is het belangrijk om op een gestructureerde manier feedback van collega’s te verzamelen. Het is belangrijk om alle relevante personen in de eerste feedbackronde commentaar te laten geven. Zo vermijd je dat er op het einde van het productieproces toch nog zaken naar boven komen die aangepast moeten wordt. Dat wil je vermijden, want deze feedback verwerken komt vaak met een meer kost

 

Zet je video in

Eenmaal je opleiding video af is, zorg je ervoor dat je publiek deze video gemakkelijk kan bekijken. Plaats de video op je website of portal en laat in een email weten waar iedereen deze video kan vinden. Heeft je bedrijf een media bibliotheek? Dan kan je je video ook daar uploaden.

OPLEIDING VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je vrijblijvend met ons in gesprek gaan? Wij helpen je graag verder met al je vragen en maken het productieproces en kostprijs inzichtelijk voor jou!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Rocket Video is een videoproductiebedrijf uit Amsterdam. Ons team werkt volledig remote; met collega’s in Mexico, Zuid-Afrika, Amsterdam, Arnhem en Cambodja!

Opleiding video laten maken

Start vandaag nog met het maken van je eigen opleiding video’s! We hebben meer dan 7 jaar ervaring met het produceren van videocontent voor bedrijven en organisaties in Nederland. Ben jij de volgende?

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

De prijs van een opleiding video hangt in de eerste plaats af van de stijl van de video. Een animatie video kan je bij ons al laten maken voor €2.950. Een filmproject start aan €3.500. De kostprijs hangt onder meer af van de complexiteit en lengte van de video. Maak je gebruik van acteurs en een locatie? Dan komen deze kosten hier nog bij. Maar geen nood, wij stemmen alle kosten eerst op voorhand met je af, zodat je nooit voor onverwachte kosten komt te staan!

Jazeker! Wij hebben een uitgebreid netwerk van acteurs en werken ook samen met casting bureaus. We helpen je met het selecteren van een goede acteur of actrice en zorgen dat die goed gebriefd is op de filmdag.

Helemaal niet! Je kan uiteraard kiezen om in een studio te filmen. Dat heeft als voordeel dat je alles goed kan controleren; geluid, licht en de setting. Maar je kan ook bij jou op kantoor filmen. Eventueel nemen we een draagbare green screen mee. Deze kunnen we gebruiken om voor een nette achtergrond te zorgen, of om er nadien animaties in te verwerken.

Je kan een animatie video al laten maken op 6 weken. Standaard duurt het productieproces van een animatie video 6 tot 8 weken. We doorlopen namelijk verschillende fases; briefing, script, stijlbepaling, scribbles, storyboard, en animatie. Tijdens al deze fases heb je als klant de mogelijkheid om feedback te geven. Een filmproductie kunnen we al op 4 weken realiseren. Veel hangt af van de beschikbaarheid van de klant, acteurs en/of locatie.

Een opleiding video mag veel langer zijn dan andere videoproducties. Social media video’s zijn vaak maar 5-20 seconden lang. Een bedrijfsfilm duurt standaard 60-90seconden. Een opleiding video daarentegen mag gerust verschillende minutenlang zijn. Je hebt namelijk de aandacht al van de kijker. Je werknemer kan de video ook altijd pauzeren om de informatie goed te verwerken of om deze later verder te kijken. Daarom is het niet heel belangrijk om aan een bepaalde lengte van de video vast te houden.