Interview video
laten maken

Wil je een interview video laten maken? Je leest er hier alles over! Wij zijn specialisten op vlak van videoproductie en weten dus als geen ander hoe je effectieve videocontent produceert.

Wat is een interview video?

Interview video’s zijn beeldopnames waarbij een interviewer vragen stelt aan een of meerdere personen. Deze video’s kunnen in verschillende formaten opgeleverd worden. Zo kan je een interview video verpakt worden als een bedrijfsfilm, waarbij de CEO en enkele werknemers aan het woord gelaten worden. Een product video kan bestaan uit interviews met gebruikers of het product team.  Of wat dacht je van een YouTube video? Waar je verschillende interviews afneemt over een onderwerp dat dicht aanleunt bij de activiteiten van je organisatie. Aan de hand van interview video’s kan je authentieke en persoonlijk videocontent produceren.

Bedrijfsfilm laten maken 12

Het belang van goede interviewvideo’s

Interview video’s worden voor verschillende redenen geproduceerd. Je hebt eerst en vooral het menselijke aspect. Je maakt een video meteen veel persoonlijker door iemand aan het woord te laten. Het is minder generisch of abstract in vergelijking met een animatie video en verkleint de afstand tussen de kijker en je merk. Ten tweede zorgt de interactie tussen de interviewer en de geïnterviewde voor verassende en unieke content. Je kan een video op voorhand scripten, maar door een interview af te nemen kom je in aanraking met perspectieven waar je op voorhand niet had bij stilgestaan. Ten slotte kan je met een interview video ook emoties en nuances beter vastleggen. Je kan de gezichtsuitdrukking van de geïnterviewde waarnemen, en het laat ook ruimte om buiten het script om bepaalde aspecten te nuanceren.

Recente videoproducties

Play Video

Toerisme VAN

Animatie video laten maken
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Bunq

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Je kan een interview video eigenlijk in elk domein inzetten. Het mooie aan een interview is dat je iemand kan laten praten over eender welk onderwerp. We sommen hier even de voornaamste domeinen op:

  • Marketing en reclame: Je kan product video’s, review video’s en klantenverhalen in beeld brengen.
  • Onderwijs en trainingen: Trek jouw trainingen naar de digitale sfeer. Dit heeft als voordeel dat je tijd en geld kan besparen en dat je een workshop schaalbaar kan maken.
  • Human Resources: Je kan onboarden-sessies digitaliseren om tijd te besparen. Of je vacature video’s maken om meer sollicitanten aan te trekken.
  • Sales: Niets overtuigd potentiële klanten meer dan een tevreden klant aan het woord te zien. Maak een doeltreffende testimonial video, of een heldere uitlegvideo om jouw verkoopkansen te vergroten.

Wij helpen je bij elke stap van het productieproces. Met onze ervaring zorgen wij er voor dat je een effectieve video hebt die je kan inzetten om jouw doelen te bereiken. Hier zijn alvast enkele tips:

  • Kom meteen ter zake: begin niet eerst met een lange intro of logo animatie. Duik er meteen in. Anders loop je de kans dat je de kijker al kwijt bent in de eerste 2 seconden.
  • Maak de video niet langer dan nodig: nenmaal je de aandacht hebt van de kijker, zorg dan dat je die houdt. Een interview video mag langer zijn dan 2 minuten, maar enkel als het boeiend is!
  • Zorg voor goede audio: neem de interviews af in een rustige ruimte en zorg dat de akoestiek goed is. niets is zo vervelend voor een kijkers als er lawaai is op de achtergrond of als de kamer weergalmd.
  • Maak dat je goede belichting hebt: dat kan door slim gebruik te maken van natuurlijk licht, of door professionele lampen te gebruiken. Film zeker niet tegen het natuurlijk licht in, want dat valt moeilijk te corrigeren tijdens de montage.
  • Stel de geïnterviewde op zijn/haar gemak: bereidt het interview goed voor. Zorg dat de geïnterviewde de vragen op voorhand kan doornemen. En vermijdt ook dat de antwoorden op een blad worden afgelezen. Dit zorgt namelijk voor een heel onnatuurlijk gevoel.

Jazeker. De lengte, opzet en inhoud van een video stem je het best af op het platform waar je de video wilt inzetten. Snapchat en Tiktok hebben namelijk heel korte video’s. Een video op een productpagina kan dan bijvoorbeeld wat langer zijn. De doelgroep verschilt ook van platform, dus zorg dat je je boodschap goed afstemt!

Je kan in principe in elke industrie aan de slag met interview video’s. Elke werknemers, directeur of klant kan een interessant verhaal brengen, ongeacht de industrie waarin die werkt. De kijker is namelijk geïnteresseerd in de diensten en producten van je bedrijf. En met een interview video zorg je voor vertrouwen en nuance.

Dat hangt af van de boodschap en waar je de video inzet. Een video voor intern gebruik mag al wat langer zijn dan een video die je inzet als advertentie op social media. Zorg dat een video op social media niet langer is dan 10-45 seconden, afhankelijk van het platform en waar in de customer journey je de video laat zien. Een video voor trainingsdoeleinden mag natuurlijk heel wat langer zijn.

Showcases

Radio Holland

Waarom laat je geen vlog maken? Je kan op een luchtige manier interviews laten afnemen door een werknemer of door een acteur. Voor deze vlog van Radio Holland kozen we voor een professionele acteur die op pad gaat om meer te leren of Radio Holland.

Natural Cosmetics Holland

Je kan een product video maken aan de hand van een interview. Dit staat je toe om de voordelen van een product toe te lichten door de uitvinder, eigenaar of medewerker.  Voor Natural Cosmetics Holland maakten we deze leuke video!

PortXchange

Je kan een interview video ook combineren met animatie. In deze video laten we zien hoe animatie de boodschap van een interview kan versterken. Je investeer meer budget in dit type van video, maar je haalt er ook meer uit.

Masquelier

Voor Masquelier maakten we een bedrijfsvideo waar we de aandacht legde op de historie van het bedrijf en de achterliggende filosofie. Door een van de eigenaars aan het woord te laten zorgden we voor een persoonlijke band en creëerden we vertrouwen met de kijker.

INTERVIEW VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen bij het maken van een webvideo? Aarzel dan zeker niet om vrijblijvend met ons in gesprek te gaan. Wij geven je graag onze inzichten en vertellen je hoe video jouw organisatie kan helpen!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

We hebben al ruim 1.000 videoproducties mogen produceren. Van animatie to film, het kan allemaal! Ben je op zoek naar 3D animatie? Ook daar helpen we je graag mee verder. We werken zowel voor grote als kleine merken. Ben je de volgende?

Interview video

Wil je dus een krachtige interview video laten maken? Bij ons ben je aan het juiste adres! Of je nu voor een multinational werkt, een museum of een zzp’er bent, wij maken video’s voor ieders budget.

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Meer informatie
Close