7 leuke reclamefilmpjes die als inspiratie dienen

Wat is een reclamefilmpje of reclamespot?

Een reclamefilmpje is een manier om aan de hand van bewegende beelden een product of dienst aan te prijzen. Je kan dit in vele vormen realiseren. De lengte, concept, type video, stijl etc kunnen allemaal verschillen naargelang het doel en de boodschap van de video. Is de commercial bedoelt voor social media? Dan gaat die er anders uit zien dan een video die op jouw website komt te staan. Ook een video voor Snapchat en Facebook ziet er anders uit. Een andere doelgroep en look&feel van het platform leidt onvermijdelijk ook tot een andere video die geproduceerd dient te worden. En maar goed ook. Want als je je niet aanpast aan de omgeving waarin de video getoond wordt, kan dat tot een inefficiënte video leiden!

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Inspiratie voor jouw reclampefilmpje

Hier heb je enkele leuke reclamefilmpjes die wij gemaakt hebben voor onze klanten. Ze kunnen als inspiratie dienen voor jouw volgende commercial. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden voor het maken van een reclamefilmpje.  We proberen deze verscheidenheid aan de hand van deze 5 voorbeelden duidelijk te maken. Elk komt tot zijn recht op zijn eigen manier. Uit elk van deze reclamefilmpjes kan je waardevolle lessen trekken en jou helpen bij het maken van moeilijke keuzes voor en tijdens het productieproces.

Voor DOM maakten we deze leuke reclamespot. Het maakte deel uit van 4 verschillende commercials die elk waren opgebouwd rond 1 persona. Samen met DOM definieerden we 4 persona’s die de hele doelgroep dekken. We kozen voor een tech-savy man die tusen de 30 en 40 jaar oud is. Hij werkt graag met DOM producten omdat dit goed past in zijn levensstijl. Hij is dagelijkse basis bezig met nieuwe innovaties uit te proberen.

We kozen bewust om niet met een voice over te werken. Zo kan deze commercial in alle Europese landen worden ingezet waar DOM actief is, zonder dat de voice over of ondertiteling aangepast dient te worden. Dit was een belangrijk punt voor alle video’s die we voor DOM produceerden.

Toerisme VAN had een nieuwe app gelanceerd die jonge museumbezoekers konden gebruiken om een interactief spel te spelen in 9 musea in de regio. Om de lancering van deze app onder de aandacht te brengen was het belangrijk om een leuke en pakkende commercial te maken die goed aansluit bij de doelgroep (11-16 jarigen). Het was belangrijk om elk van deze video’s in verschillende formaten op te leveren omdat deze ingezet gingen worden op Snapchat, TikTok, Instagram, Facebook en YouTube. Elk van deze platformen heeft zijn eigen requirements en wij zorgden er dus voor dat de video op al deze platformen ingezet kon worden.

We kozen voor ADAMA om een animatie video in hele hoge kwaliteit te produceren om een nieuw product onder de aandacht te brengen. Deze video is FBF (frame-by-frame) gemaakt wat wilt zeggen dat alle animatie er veel vlotter komt uit te zien dan de standaard animatie die je meestal ziet. Deze techniek kost meer tijd en is daarom meestal ook duurder. De insteek was om de aandacht van de kijker te pakken door met hele mooie animatie beelden te werken. Door zo’n hoge kwaliteit animatie te maken onderscheiden we ons van de vele andere animaties die op dagelijkse basis tegenkomt. Soms is het de moeite als kijker om die ene video te kijken vanwege de mooie beelden. Dit is zo’n video. Hoewel kwaliteit niet voor elke video van even grote waarde is, was het voor deze reclamespot wel van cruciaal belang om te slagen.

We zijn bij Rocket Videos ook bedreven in het optimaliseren van videoproducties. We doen dit door neurowetenschappelijke best practices en neurotools in te zetten om een bepaald doel te realiseren. We bepalen eerst samen met Bunq of deze video een hoge Purchase Intent, Brand Awareness of Brand Recall moet hebben. Zodra we dit weten kunnen we de video optimaliseren voor dit doel door bepaalde emoties op te wekken tijdens het kijken van deze video. Bepaalde emoties opwekken op speficieke momenten kan er voor zorgen dat de hersenen bepaalde links leggen. Vermits dit korte ads waren was het daarnaast ook belangrijk om aan de hand van een AI-powered eye tracking tool de plaatsing van objecten te optimaliseren in de video. In de eerste seconde moet de aandacht van de kijker al naar de juiste plek op het scherm gaan. Een hele uitdaging!

Singapore Airlines kwam bij ons met een specifieke vraag. Ze wilden een commercial laten maken en wilden dit op een unieke manier doen. We kozen er voor om een animatie te maken gebaseerd op enkele illustraties die we voor hen creëerden. Deze animatie geeft een heel cool en uniek gevoel en onderscheid zich zo op vlak van andere meer standaard producties.

De uitdaging bij het maken van de reclamefilm voor FELIXprinters bestond er in dat we hun producten op een unieke manier wilden weergeven, met het gevoel dat je ook in Apple commercials ziet. We kozen er voor om deze product video’s bij hen op kantoor te komen filmen. We zorgen dat het donker was in de kamer en dat het product ook afgeschermd was met zwarte doeken. Samen met een slider konden we dan deze coole en unieke beelden filmen. Zo zie je maar wat je kan filmen bij de klant op kantoor zolang je maar creatief bent!

Pin High had de mogelijkheid om een TV advertentie te tonen op Ziggo Sport. Ze kozen ervoor om een cartoon animatie te laten maken om zo de aandacht van de kijker de pakken. Dit type van video content wordt niet vaak getoond op TV en daaron dachten we wel dat dit Pin High kon onderscheiden van andere commercials. De techniciteit van  de video is van cruciaal belang bij het aanleveren van de video advertentie aan een TV kanaal. Door met een professioneel bureau als Rocket Videos te werken hoef je je hier als klant geen zorgen over te maken!

Ben je geïnspireerd? Ga dan vandaag met ons in gesprek voor het maken van jouw reclamefilmpje! Of vraag ons om een reclamespot met je te delen die aansluit bij jouw bedrijf en videowensen. Met meer dan 1000 gerealiseerde videoproducties hebben we ongetwijfeld wel iets wat aansluit bij jullie verwachtingen!

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.