Inspiratie voor bewegende animaties


Je bevindt je in het beginstadium voor het laten maken van een (bewegende) animatie. Of je zit al volop in het productieproces maar je moet nu met een exacte stijlbepaling komen. Vaak helpt het om bestaande voorbeelden te zien van wat mogelijk is bij het maken van een animatie. We geven je enkele voorbeelden en delen deze op per type van animatie.

2D animatie

Je kan vaak kiezen voor poppetjes animatie. Dit zijn cartoonachtige animaties waar een bepaald karakter de hoofdrol speelt. Deze kunnen gaan van grappige personages tot tot meer serieuze types.

Wil je gaan voor een ‘superheld’, bekijk dan zeker even deze video’s

Je kan ook voor atypische personages gaan die gebaseerd zijn op voeding, natuur, electronica of andere. Voor Interfood maakten we het personage ‘Butterman” en in de video’s van Jiffy komen de planten tot leven.

Bij 2D animatie kan je er ook voor kiezen om een abstracte video’s te maken zonder “character animation” Voor Geheim van de Smith en Drillster maakten we video’s zonder enig personage in. Dat zorgt voor een cleane en strakke stijl. Het heeft een minder speels karakter, maar zorgt wel voor mooie effecten en een krachtige boodschap!

Motion Graphics

Wil je eerder voor motion graphics gaan? Dan hebben we deze leuke video’s voor jou. Hier ligt de nadruk vaker op tekst of symbolen. Dit zorgt dat de kijker zijn aandacht zet waar jij dit wilt hebben. Geen vervelende afleidingen of onnodige illustraties. Dit heeft soms het krachtigste resultaat.

3D animatie

Je kan ook eindeloos veel 3D stijlen bedenken. Met Rocket Videos maakten we 2 3D commercials om onze eigen diensten te promoten. Hier verwerken we verschillende stijlen in om de kijker het gevoel te hebben dat veel mogelijk is op vlak van stijl. Je kan onze video’s hier bekijken:

Stockbeelden animatie

Heb je niet het budget of de tijd om een eigen animatie te maken of te laten maken, dan kan je ook bestaande bewegende animaties aanschaffen op o.a. Shutterstock of Pexels. Wij gebruiken enkele van deze ‘stock animaties’ om een video van Rocket Videos wat extra punch te geven. Je ziet zo’n bewegende animatie op 00:09.

Animaties en film

Ten laatste kan je ook bewegende animaties verwerken in een film. Dit kunnen zowel ‘overlay animaties’ zijn zoals in de film van DOM, of 2D animaties die afgewisseld worden met live beelden. Zoals bij OCTO.

Ziezo, hopelijk geeft jou dat weer wat inspiratie voor jouw bewegende animatie! Oh nog een pro-tip: als je met GEN AI tools zoals Midjourney kunt werken, dan kan je ook eindeloze animaties laten genereren en heb je dus ook eindeloze inspiratie. Je zou er van verschieten wat voor mooie illustraties je kan genereren!

 

Wil je toch de de mening van een professioneel bureau? Dan kan je altijd bij ons terecht. Met ruim 8 jaar ervaring en meer dan 1000 animatie producties achter de kiezen weten wij altijd wel raad met jouw vragen!

 

 

 

De mooiste bedrijfsvideo's vind je bij

Rocket Videos

Benieuwd naar onze prijzen?

Of vul het contactformulier in!