Infographic animatie
laten maken

Een infographic in animatie maken is een doeltreffende manier om een boodschap complexloos over te brengen. Het staat je toe om aan de hand van illustraties abstracte zaken concreet voor te stellen. Een infographic animatie kan door elke organisatie worden ingezet en biedt de mogelijkheid om jouw stakeholders in te lichten over relevante ontwikkelingen.

Infographic animatie

Een infographic animatie laat illustraties bewegen om zo een verhaal te vertellen. De term ‘infographic animatie’ is een samenraapsel van ‘infographic’ en ‘animatie video’. Een infographic vertelt een boodschap aan de hand van illustraties en cijfers. Vaak wordt dit gebruikt om data toe te lichten of om business modellen uit te leggen. Je kan ook een animatie video maken in deze stijl, een ‘infographic animatie’ dus. Je kan dit type van video heel abstract maken, met cijfers en grafieken. Of je kan er een persoonlijk verhaal van maken met poppetjes in de hoofdrol. Vaak wordt een infographic samen ontwikkeld met een animatie video, om zo informatie op een nog efficiëntere manier over te brengen.

explanimation laten maken Bovemij 2

Showcases

Geheim van de Smith

Voor Geheim van de Smith maakten we een infographic animatie zonder gebruik te maken van poppetjes. Dit zorgt voor een abstracte en meer zakelijke sfeer in de video. We gebruiken het logo en de kleuren van het bedrijf ook op een slimme manier in de video om zo de branding van de organisatie te versterken.

Bovemij

Wil je een mascotte hebben in je video? Dan is deze video zeker iets voor jou! Voor Bovemij ontwikkelden we een superheld die de dag komt redden. Op deze ludieke manier konden we de kijker laten zien hoe Bovemij er voor zijn klanten is en welke diensten ze leveren.

Villex

Wil je een animatie video laten maken die een bepaald proces uitlegt. Dan is deze video van Villex iets voor jou! Op een korte, snelle en grappige manier leggen we uit hoe iemand aan de slag kan met Villex. De animaties zijn vloeiend en dynamisch, wat voor een aangename kijkervaring zorgt.

Van Kouwen

Voor Van Kouwen maakten we een animatie om een van hun programma’s uit te leggen. Leuk was dat we verschillende Opel modellen konden nateken. Ziet er vet uit, toch? De auto modellen lijken bijna op een 3D illustratie, maar zijn volledig in 2D getekend. De video werd vooral online en in email campagnes gebruikt.

VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Ga vandaag nog in gesprek met ons over het maken van een infographic animatie. Onze ervaren video experten geven hun mening over hoe jij je doelen van bereiken aan de hand van video

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Een ervaren team in het hartje van Amsterdam. Videoproducties over heel het land. We werken van Groningen to Maastricht en alles tussen in!

Infographic animatie

Laat vandaag nog jouw eigen infographic animatie maken en overtuig zo je stakeholders!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Je kan een infographic video laten maken door een professioneel animatiebureau. We beginnen met het maken van een script. Dan maken we een zwart-wit storyboard om die nadien in te kleuren. Vervolgens nemen we de voice over op. Zodra de voice over klaar is kunnen we aan de animatie beginnen. Het hele productieproces duurt ongeveer 6 weken.

Je kan bij ons een infographic video al laten maken voor 2950EUR. In deze prijs zit alles inbegrepen; het script, de illustraties, de voice over, muziek, geluidseffecten en animatie. Je komt zo dus niet voor onverwachte kosten te staan! Wij zorgen altijd dat onze prijszetting transparant en eerlijk is.

Afhankelijk van het doel duurt een infographic animatie meestal 60-90 seconden. Dit is lang genoeg om voldoende informatie over te brengen, maar niet te lang zodat je de aandacht van de kijker verliest. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Denk bijvoorbeeld aan een sales video of een video die de bedrijfsresultaten bespreekt. In deze gevallen heb je de aandacht van de kijker al en kan je dus gaan voor een langere video.

Zodra de video opgeleverd en betaald is worden alle rechten van de video naar jullie overgedragen. Je kan de video dus inzetten waar en wanneer je maar wil. Je kan er ook voor kiezen om de video op te knippen of later te bewerken. Ook kan je de illustraties van de video verwerken in andere marketing materialen, zoals brochures en de website.

We maken heel wat infographics voor onze klanten. Meestal doen we dit ter ondersteuning van een animatie video die we voor hen produceerden. Een infographic is dan een geschikte manier om de boodschap in je animatie video een extra duwtje te geven.  We maken infographics in verschillende stijlen, dus vraag er zeker naar!

Zeker! Heb je de bronbestanden en rechten op de infographic? Dan kunnen we met deze illustraties aan de slag om een animatie video te maken die volledig in dezelfde stijl is als je infographic. Heb je wel de rechten maar niet de bronbestanden? Dan kunnen we de illustraties 100% nauwkeurig overtekenen. Zo zogen we ervoor dat je verder kan in dezelfde stijl die je eerder al liet ontwikkelen.

Over het algemeen wel. Er is geen enkele multinational die nog nooit een 2D animatie video heeft laten ontwikkelen. Wel kan je stilstaan bij het doel van je video en de company branding. Soms is animatie heel geschikt om een bepaald doel te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het uitleggen van zakenmodel of een loyaliteitsprogramma. Andere doelen kan je het beste met film bereiken. Op social media wordt er veel met film gewerkt, maar uiteraard ook interviews en instructie video’s maak je meestal met filmbeelden.

We leveren je video op in een formaat die je overal online en offline kan inzetten, namelijk .mp4 of.MOV.  Zo word je niet beperkt in het gebruik ervan. We zorgen ervoor dat het bestand niet te groot is, zodat dit geen impact heeft als je het wilt uploaden op je website of wilt meesturen in een email campagne.

Meer informatie
Close