Green screen video laten maken

Wil je een video laten maken door gebruik te maken van een green screen? Green screen video’s bieden veel mogelijkheden om je creatief te onderscheiden van de massa. We vertellen je er graag meer over op deze pagina!

 

Wat is een green screen video?

Een green screen is een groen scherm of doek dat gebruikt wordt tijdens filmproducties. Deze wordt als achtergrond gebruikt en staat je toe om tijdens de post-productie een andere achtergrond toe te voegen. Dat is zo omdat editing software een groene achtergrond gemakkelijk kunnen identificeren en verwijderen. Een green screen video is geschikt om als uitlegvideo in te zetten, om interviews te tonen of om commercials met special effects te creëren.

 

Voordelen van een green screen video

Er zijn heel wat redenen waarom je voor een green screen video zou kunnen kiezen. We sommen hier de belangrijkste even op:

 

  • Je bespaart er heel wat geld mee uit. In plaats van op verre locaties te gaan filmen, kan je aan de hand van een green screen je in deze omgeving wanen zonder de studio te verlaten.
  • Je hebt ongelimiteerde achtergronden en locaties ter beschikking als je gebruik maakt van een green screen. Van antartica, tot New York City, het kan allemaal!
  • Verwerk animaties in je filmproductie. Door met een green screen te werken kan je tijdens de post-productie heel gemakkelijk animaties toevoegen aan je achtergrond. Dat is ideaal als je een explainer video of trainingsvideo wil maken.

 

Op kantoor of in een studio

Een green screen video kan je in een studio opnemen of op locatie zelf. Het voordeel van het maken van een green screen video in een studio is dat je hogere kwaliteit bekomt en andere factoren zoals belichting beter kan controleren. Een goedkopere en soms meer praktische oplossing is gebruik maken van een draagbare green screen. Deze kan je dan opzetten bij je op kantoor of op een andere locatie. Zo hoef je dus niet naar een studio te reizen en blijven de kosten beperkt. Een portable green screen is ideaal als je collega’s wil interviewen op kantoor. Het nadeel is dat je enkel maar het bovenlichaam goed in beeld kan brengen. Maar meestal is dat voldoende om een goede videoproductie te maken!

Voorbeeld OCTO

We maakten voor OCTO deze green screen video. We lieten een actrice aan het woord om de voornaamste voordelen van OCTO uit te leggen. Deze video werd in een studio opgenomen zodat de belichting en geen screen van hele hoge kwaliteit zijn. Nadien maakten we 2D animaties die we in de achtergrond verwerkten. Deze animaties ondersteunden de boodschap en hadden als doel het concept van OCTO meer inzichtelijk te maken. In 60 seconden leggen we concept uit in een typische explainer video stijl.

Type van green screen video’s

 

Product video’s

Een product video is een video waar de nadruk licht op de functionaliteiten van je product. Je kan er voor kiezen om zo’n video te maken in een studio waar je gebruik maakt van een green screen. Dat staat je toe om tijdens de post-productie mooie effecten te creëren, met het licht te spelen en achtergronden en teksten toe te voegen.

 

Uitleg video’s

Een uitleg video wordt door bedrijven en organisaties ingezet om een bepaald concept, dienst of product uit de doeken te doen. Het doel van deze video is om een complexe materie inzichtelijk te maken. Green screen video’s zijn dan heel geschikt om dit doel te bereiken. Je kan namelijk animaties toevoegen aan je achtergrond om zo meer visuele ondersteuning te geven bij het uitleggen van een concept.

 

Interview video’s

Je kan er voor kiezen om een interview af te nemen met een green screen op de achtergrond. Dat geeft je veel mogelijkheden tijdens de post-productie om je boodschap visueel te versterken. Of je kan deze green screen gebruiken om een cleane achtergrond te maken die de kijker juist niet te veel afleidt.

 

Trainingsvideo’s

Trainingsvideo’s zijn over het algemeen lange video’s die in veel detail gaan over een specifiek onderwerp. Deze video’s zijn bij uitstek ideaal om op te nemen met een green screen op de achtergrond. Je kan dan voor een cleane witte achtergrond gaan, om zo de aandacht te focussen op de spreker. Of je kan juist animaties, beelden of screen recordings verwerken in de video om je boodschap visueel te ondersteunen.

 

Hoeveel kost het maken van een green screen video?

Een green screen video kost meestal niet veel meer dan een gewone video productie. In sommige gevallen kost een green screen video zelfs minder geld omdat je tijd en geld uitspaart door niet naar bepaalde locaties te hoeven reizen. Een green screen video kost tussen de €500 en €1.000 per dag. Voor een draagbare green screen kan je al huren voor €100-€200 per dag. Een green screen video laten maken bij ons ligt tussen €3.500 en €6.000, afhankelijk van het concept en de complexiteit van de video.

 

Green screen video laten maken

Wil je dus aan de slag met het laten maken van een green screen video? Aarzel dan niet langer en ga vrijblijvend met ons in gesprek! Rocket Videos is een videoproductie bedrijf in Nederland. We hebben ruim 8 jaar ervaring en mochten reeds meer dan 1.000 videoproducties realiseren voor 200 klanten in Nederland. Mogen wij je binnenkort verwelkomen? Stuur ons een mailtje naar hallo@rocketvideos.nl of vul het onderstaande formulier in. Tot snel!

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.