FAQ video laten maken

Introductie

Wil je graag een FAQ video laten maken? In dit artikel geven we je tips en trick voor het maken van goede ‘Frequently Asked Questions’ video’s. We geven je tenslotte ook enkele FAQ video voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen voor jouw volgende videoproject!

 

Wat zijn FAQ video’s?

Je kent ze wel, vragen die telkens terugkomen. Klanten die dezelfde product informatie vragen, medewerkers die dezelfde vragen stellen aan de HR afdeling of instructies die telkens gegeven moeten worden om een software pakket te installeren.  Deze Veelgestelde Vragen (Frequently Asked Questions in het Engels), kunnen op een standaard manier beantwoord worden. Meestal gebeurt dit in tekst, maar je kan er ook voor kiezen om een FAQ video te laten maken.

Showcases

Butterman

We maakten voor Interfood een reeks van 40 Butterman FAQ video’s. Butterman is de mascotte van Interfood die wij tot leven hebben gewerkt in deze animatiereeks. Butterman beleefd heel wat avonturen en beantwoord op deze manier de meest gestelde vragen van de werknemers van Interfood.

DOM

We hebben voor DOM een hele reeks van instructievideo’s gemaakt om zo de meest gestelde vragen van de gebruikers van hun producten te beantwoorden. We hebben een hele studio ingericht om zo het beste beeldmateriaal te kunnen verzamelen in een gecontroleerde omgeving. Op deze manier konden we voor de perfecte belichting en lay-out zorgen. En zo dus video’s van hoge kwaliteit produceren!

Medisch Centrum Jan van Goyen

Voor het Medisch Centrum Jan van Goyen maakten we een hele reeks FAQ video’s die ze op social media konden inzetten. Op deze manier willen ze nieuwe klanten aantrekken. Door open en behulpzaam op social media te zijn, geven ze potentiële klanten de kans om op een laagdrempelige manier bij te leren en ze uit te nodigen om eens kennis te maken.

Villex

Villex krijgt vaak dezelfde vragen voorgeschoteld bij de start van hun proces. Door een duidelijke en ludieke animatie video te laten maken willen ze nieuwe klanten voor zijn en reeds een duidelijk beeld scheppen. Zo worden de meest gestelde vragen al beantwoord nog voor de klant de kans krijgt ze te stellen. En zo besparen ze dus heel wat tijd!

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Een video is een heel doeltreffende manier om een veelgestelde vraag te beantwoorden. Je kan ook zaken uitleggen met tekst, maar een video geeft ook een visuele component. Op deze manier kan je producten in beeld laten en kan je je boodschap versterken door de voice over te combineren met bewegende beelden. Video zorgt er ook voor dat informatieoverdracht veel vlotter en sneller verloopt dan enkel met tekst. Tenslotte zijn FAQ video’s ook een goede branding tool. Het is de kans om het contact met je klanten of werknemers op een zo professioneel mogelijke manier te voeren. Een video toont aan dat je het de tijd en investering waard vond om op een duidelijke manier al hun vragen te beantwoorden.

Er zijn verschillende manieren om je FAQ video’s aan te bieden. Je kan ze eerst en vooral op een bepaalde webpagina zetten. Je kan dan je klanten daar heen sturen en zo hebben ze meteen een zich op alle meest gestelde vragen. Je kan ervoor kiezen om je FAQ video’s via email te delen naar nieuwe klanten of bij een update van je personeelsbeleid. Tenslotte kan je al je FAQ video’s ook uploaden op YouTube. Dat zorgt er niet alleen voor dat je kijker een gemakkelijke manier geeft om al je videocontent te bezien, maar het staat je ook toe voor nieuwe potentiele klanten om jouw bedrijf te ontdekken. Weinigen weten dit, maar YouTube is na Google het grootste zoekplatform ter wereld!

De kostprijs hangt af van verschillende factoren. Ten eerste speelt het type van video een rol. Ga je voor animatie, of kies je voor film? Een animatie video maken is doorgaans goedkoper dan een filmproductie. Echter, maak je verschillende video’s, dan kom je met film vaak goedkoper uit. En dat brengt ons meteen bij de tweede factor. Als je verschillende korte FAQ video’s op 1 dag laat filmen, dan daalt de prijs per video al heel snel. De kostprijs wordt namelijk deels bepaald door het aantal filmdagen. Dus hoe meer je op een dag kan filmen, hoe goedkoper de prijs per video! Bij animatie heb je minder schaalvoordelen. Maar ook daar worden video’s goedkoper als je er meer laat maken. Dat komt omdat een deel van het productieproces al gedaan is na de eerste video. Je hebt namelijk dan al een stijl gemaakt en een bepaalde look & feel gemakkelijk die je gemakkelijk kan kopiëren naar de andere video’s. Ten slotte speelt ook kwaliteit een rol in de prijszetting. Werk je met een grotere filmcrew? Dan bekom je ook betere resultaten. Wil je een animatie van hoge kwaliteit zonder gebruik te maken van standaard templates? Ook daar kruipt dan meer tijd in.

Als je bij ons video’s laat produceren, bezit je ook alle rechten op deze video’s. Je kan ze dus overal inzetten en ze zo lang gebruiken als je zelf wens. Maak je animatie video’s bij ons, dan mag je de illustraties ook hergebruiken in andere marketingmaterialen. Denk bijvoorbeeld aan brochures, flyers of op de website. Maar let wel op! Werk je met acteurs in een filmproductie? Dan moeten we eerst duidelijke afspraken maken over de buy-out condities van de acteur.  Niet alle acteurs staan namelijk toe dat je hun video’s overal en voor een onbepaalde tijd mag gebruiken.

Helemaal niet. Wij hebben namelijk een ervaren team van creatives en script writers. Als we samen met jullie de meeste gestelde vragen opstellen, dan kunnen wij bekijken hoe we dit creatief kunnen invullen. Input van de klant is dus zeker gewenst, maar wij nemen al het zware en creatieve werk uit handen. Op deze manier willen we al onze klanten zoveel als mogelijk ontzorgen.

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.