Trends en ontwikkelingen op gebied van video in 2024

Videoproductie draait steeds meer rond het efficiënt produceren en inzetten van videocontent. Tijdens het afgelopen decennium heeft videoproductie een ongekende groei doorgemaakt met als gevolg dat 86% van alle bedrijven en organisaties in 2021 gebruik maken van video, ten op zichtte van 61% in 2016. Daarnaast wordt de aandachtsspanne van het kijkpubliek steeds korter. Zo heeft de generatie Z nog maar een gemiddelde aandachtsspanne van 8 seconden terwijl die van de millennials nog 12 seconden bedraagt. Als gevolg wordt het steeds moeilijker voor bedrijven en organisaties om hun video’s voldoende onder de aandacht te brengen.

 

Daardoor evolueert de videoproductie markt steeds meer naar het doordacht produceren van videocontent dat visueel en emotioneel aansluit bij het doelpubliek. We hanteren als videoproductiebedrijf een uniek en innovatief productieproces dat inspeelt op deze recente trend in het videolandschap. We zijn het enige videoproductiebedrijf in Nederland, en een van de trendzetters wereldwijd, die actief inzetten op het produceren van efficiënte videocontent met behulp van A.I.- en neurotools.

 

 

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

We doen dit aan de hand van een A.I. aangedreven eye-tracking software, die met een nauwkeurheid van 96% kan voorspellen waar de aandacht van de kijker in een bepaalde scène naar toe gaat. Hierdoor kunnen we scènes verbeteren, betere keuzes maken tussen bepaalde filmbeelden en ook duidelijkere teksten en logo positionering bekomen. Zo zorgen we er voor dat de aandacht van de kijker gaat naar die aspecten in een video die het beste het doel van de boodschap ondersteunt. Deze aanpak passen we ook toe in sommige van onze fotoproducties.

 

Daarnaast maken we gebruik van een emotionele reactie analyse. Door het analyseren van een online testpubliek ­­aan de hand van facial coding, kunnen we 8 emoties bij de kijker detecteren die zij ervaren tijdens het bekijken van de video. Deze analyse helpt ons om bepaalde onderdelen van een video te verbeteren, of om bepaalde scènes tegen elkaar af te wegen. Op deze manier zorgen we voor een verbinding met het doelpubliek, verhogen we de kans dat deze video aanslaat en dat de boodschap helder overkomt. Deze aanpak passen we soms ook toe bij onze fotoproducties.

 

Verder zijn we ook gedreven in de laatste trends op vlak van social media. Zo hebben we ruime ervaring met videocampagnes op Snapchat, TikTok, YouTube, Instagram, LinkedIn en andere platformen. Elk van deze platformen bereikt een andere doelgroep en vergt een unieke aanpak, video formaat en boodschap. Zo kunnen video’s op Facebook en LinkedIn langer zijn dan die op Snapchat of Instagram. Ook is de opbouw en look & feel van deze video’s verschillend van platform tot platform. We houden onze klanten op de hoogte van deze laatste trends op onze blogpagina, tijdens persoonlijke gesprekken en met onze nieuwsbrief. Ook maken we tijdens een videoproject aanbevelingen aan de klant met betrekking tot de laatste trends en ontwikkelingen in hun markt en doelpubliek.

 

Ten laatste bieden we ook heel wat innovatieve video- en fotoformaten aan, zoals interactieve video, augmented reality, 360° video en foto, 2D animaties en 3D animaties. Ook helpen we onze klanten soms met video campagnes en niet alleenw met video productie. Op deze manier zorgen we er voor dat onze klanten voorop blijven en vaak als trendzetters worden aanzien op het vlak van (video-)marketing en communicatie.

 

Ons innovatieve karakter blijkt ook uit de bedrijven en organisaties die we tot ons klantenportfolio mogen rekenen; van bekende merken in Nederland zoals Davitamon, Greenchoice, Runnersworld, het Tropenmuseum en UMC Amsterdam tot grote internationale bedrijven als BASF en Epson.

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.