De animatie video voor Cloudine

Bij Fourtop werken ICT specialisten hard aan het stroomlijnen en versimpelen van Microsoft toepassingen en het werken in de cloud. Voor dit laatste hebben zij een cloud werkplek ontwikkeld: Cloudine. Met Cloudine beschik je altijd en overal over de juiste informatie om op een leuke en efficiënte manier samen te werken. Dit is niet alleen makkelijker, maar ook veiliger voor gevoelige data.

Om deze cloud werkplek van de toekomst aan te kondigen bij huidige klanten en te introduceren bij nieuwe klanten kwam Fourtop bij Rocket Videos terecht voor het laten maken van een explainervideo. In dit artikel geven we een kijkje achter de schermen van de productie voor Cloudine’s animatievideo.

De onderscheiding

Cloudine is niet de enige provider van cloud werkplekken, zoals je wel kunt verwachten. De specialisten en diensten van Fourtop onderscheiden zich echter wel van de concurrenten door de persoonlijke touch. Niet alleen bij Cloudine, maar door de gehele bedrijfsstructuur speelt de toewijding voor passende oplossingen de hoofdrol bij Fourtop, hetzij met eigen of partner expertise, aldus Port of Business. 

Character animatie 

Voor ICT services zijn vaak geen gezichten nodig, zoals we George Clooney met Nespresso associëren of het gezicht van Harry Piekema maar al te graag zien als de supermarktmanager van de Albert Heijn. Toch maakt een gezicht vaak juist de indruk die nodig is om iets persoonlijk te maken. Zo ontstaat de character animation, ook wel bekend als animatie poppetje of mascotte. Fourtop heeft voor de start van het maken van de animatievideo al flink gesleuteld aan haar branding. Daaruit werd de character Cloudine geboren. .

Optimaal kracht van animatie benutten

Omdat de cloud werkplek geschikt is voor verschillende sectoren, bestond er voor Cloudine een uitstekende kans om haar (letterlijk?) in een nieuwe jasje te steken voor elke toepasselijke sector. Bij Rocket Videos zien wij dit als het optimaal benutten van een animatievideo voor de branding en herkenbaarheid van een bedrijf. Je vertelt je kijkpubliek over de verschillende diensten, expertises of functionaliteiten zonder het visuele verschil te groot te maken: we herkennen onze hoofdrolspeelster in elke scène van de video.

De vlotte productie volgens onze projectmanager.

De productie van de animatievideo voor Cloudine is zeer vlot verlopen. In de woorden van Tara Visser, projectmanager bij Rocket Videos: 

“Wat fijn was aan de samenwerking met Fourtop (met Mieke, om precies te zijn) was de doordachte visie en sterke communicatie ervan.”

De productietijd van alle video’s kan soms uitlopen wanneer de visie van onze klanten voor een animatie character, animatie stijl, of boodschap nog niet helemaal is gedefinieerd. Dit is iets waar we dan samen met de klant aan gaan werken, zodat we een video opleveren waar ze tevreden over zijn en optimaal kunnen inzetten. 

“Fourtop is extra goed voorbereid de samenwerking met Rocket Videos ingestapt. Het ontwerp voor het gezicht van Cloudine was al duidelijk en de complexiteit van de cloud werkplek was al geconcentreerd naar een compacte boodschap. Ik denk dat de communicatie voor dit soort projecten zo goed verloopt omdat het heel duidelijk is wat iemand precies wilt maken en wat ze ermee willen bereiken. Hoe beter het bedrijf haar eigen doelgroep en branding kent, hoe sneller wij kunnen schakelen. Goede tip voor nieuwe klanten!”

 

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten maken van een animatievideo? Neem contact op met Gwen of Tara via hallo@rocketvideos.nl