Case study video laten maken

Je hebt juist een project afgerond voor een klant waar je heel trots op bent. Het project geeft perfect weer wat je bedrijf voor potentiële klanten kan betekenen. Je denkt erover na om een case study te maken om dit onder de aandacht te brengen. Je kan een lang artikel schrijven waar je alles in detail beschrijft, of je kan een case study video laten maken. Het voordeel van een video is dat dit gemakkelijk te delen valt op social media en dat de informatieoverdracht sneller verloopt dan met tekst. We geven je in dit artikel meer uitleg hoe je een goede case study video kan maken en beantwoorden de meest voorkomende vragen.

 

Tips voor het maken van een case study video

 

Bepaal op voorhand welke informatie cruciaal is

Je kan heel veel vertellen over je project. Echter, als je een video maakt moet je eerst stilstaan bij de essentie van je boodschap. Welke informatie is belangrijk en wat is bijzaak? Zorg dat je je altijd focust op wat belangrijk is. Welk probleem had je klant? En hoe loste je dit op? Hoe lang duurde het traject? En wat zijn de resultaten?

 

Gebruik je case study video om mensen nieuwsgierig te maken

Je kan een case study video op een specifieke pagina tonen die als ondersteunen van een artikel gebruikt kan worden. Je kan er echter ook voor kiezen om een case study video te laten maken die dient om mensen te ‘teasen’ om een kijkje te nemen op je website. Deze video kan je dan op social media posten of verwerken in een email campagne.

 

Werk met een professioneel videobureau

Klinkt logisch, maar we willen het toch even benoemen. Je kan zelf aan de slag met het maken van een case study video. Er bestaan heel wat gratis video editing software tools die je kan gebruiken om zelf een video te maken. Maar als je je video van een zo hoog mogelijke kwaliteit wil hebben, dan kga je best met een professioneel videoproductiebedrijf in zee. Zij hebben profesionnele script writers, creative directors en editors in dienst om je video naar een hoger niveau te brengen.

 

Laat mensen aan het woord

Niets overtuigd meer dan een tevreden klant aan het woord te laten. Of je kan er voor kiezen om werknemers te laten vertellen hoe ze het project gerealiseerd hebben. Laat mensen in de camera spreken en combineer dit met beelden van het project. Werknemers, klanten of gebruikers die betrokken zijn bij het project praten ook met een bepaalde passie. Ze hebben er namelijk zelf veel tijd en aandacht aan besteed. En passie kan je goed overbrengen op video. Dat zorgt ervoor dat je de aandacht van de kijker gemakklijker kan houden.

 

Werk met echte beelden…

Probeer zoveel mogelijk stockbeelden te vermijden. Werk daarentegen met echte beelden die je gefilmd hebt op voor, tijdens of na de realisatie van het project. Dat geeft de kijker een duidelijk beeld van het project en toont de meerwaarde aan van je producten of diensten. Werk enkel met stockbeelden als je enkele scenes nog moet opvullen. En denk er ook over na om beelden te laten maken van een drone, als dat van toepassing is. Dat levert altijd spectaculaire resultaten op!

 

…Of kies voor animatie

Je hoeft niet enkel met film te werken. Sommige case studies lenen zich beter tot animatie. Animatie heeft als voordeel dat je complexe zaken inzichtelijk kan maken. Ook is animatie een goede oplossing om abstracte diensten, modellen of concepten uit te leggen. Je kan ook gebruik maken van grafieken, cijfers of tabellen om je resultaten overzichtelijk te maken.

Showcases

Radio Holland

Dit is onze eigen case study video! We maakten voor Radio Holland een vlog waarbij we een acteur op pad stuurden om meer te leren over Radio Holland. Deze case study video geeft een kort overzicht van het doel en de resultaten van de vlog.

Epson

We maakten voor Epson deze leuke filmproductie waarbij we het innovatieve karakter van het bedrijf wilden belichten. Deze video werd gemaakt om in te zetten op LinkedIn en maakt gebruik van mooie beelden, afgewisseld met een leuke soundtrack en ondersteund door ondertitels.

Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Je kan een animatie videoproductie bij ons al laten maken voor 2.950EUR. Als je enkel bestaande beelden wil laten editen dan kan dat al voor 1.000 EUR. En wil je een volledig nieuwe filmproductie? Dan starten onze prijzen voor het maken van een film aan 4.500 EUR. Veel hangt af van de complexiteit en de lengte van je case study video. Aarzel dus niet om ons te benaderen!

Wil je een live-action explainer video laten maken? Dan starten onze prijzen aan 3000EUR. Een standaard productie kost 4500EUR waarbij je een heel team krijgt die voor jou de perfecte explainer video maakt.

De lengte van het productieproces hangt af van de stijl van de video. Ga je voor animatie? Dan duurt het productieproces doorgaans 6 tot 8 weken. Maken we daarentegen een film? Dan kunnen we al een productie opleveren binnen de 4 weken. Een simpele edit van bestaand beeldmateriaal kunnen we al op 1 week realiseren. Daarnaast speelt de lengte, complexiteit, formaten, ondertiteling, gebruik van special effects en geluidsbewerking ook een rol bij de lengte van het productieproces.

Een bedrijfsvideo laten maken duurt meestal tussen 4 en 6 weken, naargelang de complexiteit van het project en de beschikbaarheid van de locatie, klant en acteurs. We kunnen een videoproductie ook sneller realiseren als we snel feedback van de klant krijgen en we de praktische zaken van de filmdag snel geregeld krijgen.

Over het algemeen zijn case study video’s langer dan de gemiddelde video. Case study video’s hebben vaak een lengte van 2 tot 5 minuten. Deze video toon je dan op een bepaalde project pagina, tijdens een vergadering of op een conferentie. Wil je een case study video inzetten op social media? Zorg dan dat die niet langer is dan 45 seconden. Je dreigt anders de kijker al snel te verliezen. Het doel van een video op social media is om de aandacht te trekken en de kijker dan verder te leiden naar een specifieke landingspagina waar die meer informatie krijgt. Je kan er ook voor kiezen om een lange versie te maken voor je website en een korte afgeleide versie voor social media. In dat geval kan je ‘teaser video’ nog korter zijn. Zo kan je gaan voor een video van 10 0f 20 seconden.

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.