B2C video
laten maken

Wil je een B2C video laten maken? We vertellen je op deze pagina alles over hoe een videoproductie je kan helpen een consumentenpubliek te overtuigen!

Wat is een B2C video?

B2C staat voor ‘Business to Consumer’. Een B2C video is een video doe bedrijven inzetten om consumentenartikelen te promoten. In tegenstelling tot een B2B video wordt een B2C video gebruikt om consumenten te overtuigen, en niet bedrijven. Een B2C video ziet er dan ook anders uit dan een video die enkel een zakelijk publiek aanspreekt. We leggen je hieronder de voornaamste verschillen hieronder uit!

Bedrijfsfilm laten maken 12

Showcases

Play Video

Bunq

Deze video voor Bunq toont aan dat een B2C video niet altijd aan de hand van filmbeelden gemaakt hoeft te worden. Deze korte 2D animatie video is gemaakt om ingezet te worden op Snapchat met als specifieke doel aan remarketing te doen. Zo willen we aan de hand van deze video’s mensen die de app al hebben gedownload ook warm te maken deze te activeren. Omdat het een video van 6 seconden is, is elk woord in de boodschap goed doordacht.

Play Video

DOM

We maakten voor DOM deze leuke promotievideo. Het doel was om 4 video’s te produceren die elk rond een bepaalde doelgroep van DOM draait. We spreken de consument aan door een herkenbare situatie te tonen, met acteurs te werken die op de doelgroep lijken en door mooie scenes te creëren. Deze video’s worden op social media ingezet als betalende advertenties en worden in verschillende Europese landen getoond.

Play Video

Toerisme VAN

Het promoten van een nieuwe app die Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen heeft gemaakt. Dat was het doel van deze korte B2C video. Je kan aan de hand van de app wandelroutes volgen in de regio. En daarom wil Toerisme VAN zoveel mogelijk mensen overtuigen om de app te downloaden. We zorgden voor snelle, mooie en hoogkwalitatieve beelden om een speciale sfeer neer te zetten om zo de aandacht van de kijker te trekken op social media.

Play Video

TP Link

Voor TP Link maakten we een promo video in verschillende video formaten en met een verschillende lengte. Zo hebben we een standaard versie van 60 seconden, eentje van 30 en 18 seconden en tenslotte en hele korte video van 6 seconden. Op deze manier kan TP Link video’s inzetten op verschillende manieren. Een bumper ad van 6 seconden is heel geschikt voor remarketing terwijl de video van 60 seconden voornamelijk op product pagina’s geïntegreerd wordt.

Tips voor het maken van een B2C video

Hou het kort

Consumenten hebben over het algemeen een korte aandachtspanne. Ze zijn druk bezig met hun dagdagelijks leven en hebben niet veel tijd om advertenties of commerciële video’s te bekijken. Een B2B video daarentegen kan wel wat langer zijn, omdat dit een publiek bereikt waarbij het hun job is om stil te staan hoe hun organisatie kan verbeteren.

Zet in op social media

Een B2C video zal je op plaatsen tonen waar je consumenten zich dagelijk bevinden. En dan is social media een van de belangrijkste kanalen om je publiek te bereiken. Als je een B2C video maakt, hou dan zeker rekening met het feit dat deze video op social media terecht komt. Dit heeft invloed op de boodschap, het formaat en de visuals van je video.

Spreek een breed publiek aan

In tegenstelling tot een zakelijke video, is een B2C video gericht op een breed publiek. Zakelijke video’s richten zich op een specificatie waar mensen al jaren vertrouwd mee zijn. Bij een B2C video is dat niet altijd het geval. Daarom wil je de drempel zo laag mogelijk leggen om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. Vermijdt dus industrie-specifieke termen en ga er niet vanuit dat de kijker veel achtergrondkennis heeft over de betreffende materie.

Focus op emotie en visuele aantrekkingskracht

Waar je met een B2B video voornamelijk inzet op feiten en objectieve argumenten, kan je met een B2C video meer inzetten op emotie. Veel aankopen zijn impulsief of gebeuren omdat je een bepaalde snaar raakt. De verantwoording die de koper moet afleggen is anders dan in een zakelijke omgeving. Daarnaast is de visuele aantrekkingskracht van je video ook belangrijk. Dat straalt namelijk rechtstreeks af op het product dat je promoot. Bij een zakelijke video speelt dit veel minder een rol omdat er op een meer objectieve manier naar de boodschap gekeken wordt.

AWARENESS VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Onze video experten gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om jouw videoproject te bespreken. We beantwoorden graag al je vragen en geven je een projectinschatting op basis van je voorkeuren!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Rocket Videos is gebasseerd in Amsterdam maar werkt volledig remote. Zo werken er Nederlandse collega’s in Mexico, Zuid-Afrika en Cambodja! Uiteraard hebben we ook een team in Nederland om onze 200 klanten goed te kunnen bedienen.

B2C video laten maken

Begin vandaag nog met het maken van je eigen B2C video! Overtuig de consument van jouw producten en diensten aan de hand van een krachtige video!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

Je kan een animatie video al laten maken voor 2.950EUR bij ons. Wil je een animatie video korter dan 60 seconden? Dan hangt de kostprijs van een animatie af van de hoeveelheid video’s, complexiteit en het gebruik van een voice-over stem. Een filmproductie start bij ons aan 3.500EUR en kan gaan tot 8.000EUR. Veel hangt af van het aantal filmdagen, de complexiteit, de grootte van de filmcrew, het gebruik van acteurs en het huren van locaties. De meeste producties die we maken kosten ongeveer 5.000EUR.

Een animatie video laten maken duurt 6 tot 8 weken. We doorlopen namelijk heel wat fases: we schrijven een script, bepalen een stijl, maken een zwart-wit storyboard, kleuren deze nadien in om dan uiteindelijk de animatie fase in te gaan. Tijdens al deze faes heeft de klant de mogelijkheid om feedback te geven.

Een filmproductie kunnen we al op 4 weken realiseren. Veel hangt af van de beschikbaarheid van de klant, acteurs, locaties en filmcrew. Ook de complexiteit van de voorbereidingen spelen een rol. Eenmaal we gefilmd hebben, duurt het meestal 1 week om een eerste versie op te leveren.

De lengte van een B2C video hangt af van waar dat deze video getoond wordt en van het doel van de video. Een social media video kan soms maar 6 seconden lang zijn. Een product video op een bepaalde product pagina kan gaan tot 60 seconden. Toon je de video in je winkel, op TV of stuur je die mee in een email campagne? Dan heeft dit weeral een invloed op de ideale lengte. We vertellen je graag meer hoelang jouw video moet zijn op basis van je voorkeuren!

Een filmproject kunnen we al binnen 4 weken opleveren. Veel hangt af van de beschikbaarheid van de betrokken personen. Is de locatie beschikbaar? En hoe snel kunnen je collega’s of de acteurs tijd vrij maken? Na het filmen hebben we doorgaans 1 week nodig om een video op te leveren.