Awareness video
laten maken

Wil je graag een belangrijke boodschap onder de aandacht brengen? Dan kan je een awareness video laten maken. Dit staat je bedrijf of onderneming toe om een groot bereik te creëren en mensen te overtuigen van jouw dienst, missie of product.

Wat is een awareness video?

Een awareness video is een videoproductie die ingezet wordt in de eerste fase van een klantenbeleving. Je gaat ervan uit dat je doelgroep nog iet over jouw merk heeft gehoord, of het product of dienst dat je in de video toont nog niet kent. Het is belangrijk om stil te staan of je een awareness video aan het maken bent of niet, want dit heeft namelijk een impact op de insteek, boodschap en vormgeving van je video.

Bedrijfsfilm laten maken 12

Showcases

Play Video

Bovemij

We maakten voor Bovemij deze leuk animatie video om hun bedrijf onder de aandacht te brengen. Door een superheld te creëren zorgden we voor een ludieke insteek. De superheld van Bovemij redt de dag bij verschillende van haar klanten!

Play Video

DOM

Een commercial maken die in verschillende landen kon worden ingezet, dat was de uitdaging. We kozen er daarom voor om een video te maken die ook zonder geluid en tekst begrepen kon worden. We maakten 4 commercials die elk rond 1 doelgroep van DOM draait om zo aan betere targeting te kunnen doen tijdens de video campagnes.

Play Video

Toerisme VAN

Awareness creëren rond mooie wandelroutes in de regio. Dat was het doel van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Ze maakten een app om wegwijs te geraken in de regio. En wij zorgden voor een mooie korte commercial. Deze video werd door de klant ingezet op alle verschillende social media kanalen om een maximaal bereik te genereren.

Play Video

No Isolation

No Isolation heeft een belangrijke missie, om kinderen die ziek thuiszitten uit hun isolement te halen. Ze maakten een robot die in de klas zit en waarmee het kind met de juf en de klasgenootjes kan interageren. We kozen ervoor om een hele zachte en fijne stijl te hanteren om een gevoel van warmte en inclusie te bereiken.

Tips voor het maken van een awareness video

  • Laagdrempelig

Je moet ervan uit gaan dat je video bekeken kan worden door mensen die geen achtergrondkennis hebben over het onderwerp van jouw video. Zorg dus dat je het niet te technisch maakt, of termen gebruikt die niet iedereen zal begrijpen. Het doel van deze video is juist om zoveel mogelijk mensen te bereiken, niet enkel diegenen die jij denkt belangrijk te zijn. Een awareness video gooit juist een breed net uit, in de hoop dat de boodschap zich snel verspreidt en bij de juiste mensen terecht komt.

 

  • Social

Het doel van een awareness video is om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Een van de beste manieren om dit doel te bereiken is door gebruik te maken van social media. Mensen kunnen je video liken, delen en becommentariëren. Dat zorgt er voor dat ook hun netwerk jouw video krijgt te zien. En zo bereik je dus meer mensen dan enkel je eigen netwerk. Met dit in het achterhoofd is het belangrijk om een video te maken die zich leent voor social media. Dat wil zeggen; zorg dat de video ook zonder geluid goed te begrijpen is, grijp de aandacht van de kijker in de eerste seconden en zorg dat je het juiste video formaat gebruikt!

 

  • Niet te lang

Je wil een eerste indruk geven van je product of dienst. Zorg dat je niet teveel inzoomt op het onderwerp maar dat je je beperkt tot de voornaamste elementen. Je krijgt namelijk later in de customer journey nog kansen om je potentiële klant te overtuigen. Maak dus een intrigerende video en leidt de kijker verder naar een specifieke landingspagina of vervolgvideo.

 

  • Hoge productie kwaliteit

Omdat een awareness video een goede eerste indruk dient na te laten van je organisatie, wil je er voor zorgen dat de kwaliteit van je video zo hoog mogelijk is. Een professionele video straalt namelijk af op je merk en dus de perceptie van je organisatie. Ga altijd in zee met een videobedrijf dat kan garanderen dat je een hoogstaande videoproductie krijgt!

AWARENESS VIDEO’S VAN HOGE KWALITEIT

5.0
5/5

Klanten reviews

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Vrijblijvend gesprek

Ben je benieuwd hoe je impact kan maken met een awareness video? Ga vrijblijvend met ons in gesprek en we helpen je met al je vragen!

Over ons

Animatie video laten maken

Rocket Videos

Wij bestaan al sinds 2017 en zijn trots op de 200 klanten die we in Nederland mogen bedienen. We zijn gevestigd in Amsterdam maar werken a.o. vanuit Mexico, Brazilië en Zuid-Afrika!

Awareness video laten maken

Begin vandaag nog met het maken van je eigen awareness video! Bereik mensen, maak impact en werk zo mee aan een betere wereld. Wij staan alvast voor je klaar!

Animatie video laten maken

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.
Bovemij animatie tekening. Animatie video laten maken

Veelgestelde vragen

De prijs van een awareness video hangt af van het typ van video dat je wil maken.Ga je voor een animatie video? Dan kan je bij ons al een animatie laten maken voor €2.950. Ga je daarentegen voor filmproject? Dan starten onze prijzen aan 3.500. De prijs van een filmproject hangt vooral af van het concept en de complexiteit van de video. Moeten we op meerdere locaties filmen, of werken we met acteurs? Dan zal de prijs dus hoger uitvallen.

Je zet een awareness video best zo breed mogelijk in. Zo kan je de video op je website plaatsen, deze op je social media kanalen delen, tijdens sales meetings laten zien en op beurzen afspelen. Hoe meer mensen je videoboodschap krijgen te zien, hoe groter de impact is van je video.

Een animatie video laten maken duurt doorgaans 6 tot 8 weken. We doorlopen namelijk verschillende fases. Zo starten we met een briefing sessie. Nadien maken we een script waar we de voice-over tekst en de visuele beschrijving van de video scene per scene neerpennen. Nadien bepalen we een stijl voor je video. Om tenslotte een storyboard te maken. Finaal gaan we de animatiefase in om zo een definitieve versie op te leveren. Tijdens al deze fases heeft de klant de mogelijkheid om input te geven. Zo voorkomen we dat we een video opleveren waar de klant niet tevreden mee is.

Een filmproject kunnen we al binnen 4 weken opleveren. Veel hangt af van de beschikbaarheid van de betrokken personen. Is de locatie beschikbaar? En hoe snel kunnen je collega’s of de acteurs tijd vrij maken? Na het filmen hebben we doorgaans 1 week nodig om een video op te leveren.