Animatie toevoegen aan video

Je wilt een zo krachtig mogelijk video maken. Je investeert in een dure productie met een grote productie crew en je maakt fantastische beelden. Je begint aan de montage en dan blijkt… de video mist wat punch. Animatie toevoegen aan een video is dan de ultieme manier om jouw video er boven uit te laten springen. Animatie helpt niet alleen om de kijker op een simpele manier iets te tonen, benadrukken of uit te leggen, het geeft jouw video ook een meer professionele uitstraling. In dit artikel leggen we de voornaamste manieren uit hoe je animatie kan toevoegen aan jouw video.

De mooiste videoproducties vind je bij

Rocket Videos

De ene animatie is de andere niet

Bij Rocket Videos maken wij een onderscheidt tussen 3 voornaamste animatie types: 2D animatie, 3D animatie en overlay animaties. We gaan even dieper in op elk van deze animaties. Elk heeft zijn plaats in een filmproject en hangt af van het doel dat je wenst te bereiken met jouw video.

Overlay animaties

Overlay animaties zijn animaties die je verwerkt ziet in een filmscene. De animatie is letter over het filmbeeld getrokken waardoor die als een transparant beeld te zien is over de filmscene heen. Dit is vaak een goede manier om animatie vlekkeloos te verbinden met de rest van de video. Je kan dan bepaalde zaken in een scene benadrukken. Zoals pijltjes tekenen, bepaalde objecten uitlichten, een dashboard laten zien, of icoontjes tonen. Hieronder zie je een voorbeeld waar we overlay animaties in een bedrijfsfilm verwerkt hebben.

 

 

Klant: Dom

Type video: Online Commercial

Type animatie: overlay animatie

 

2D animatie

Het kan ook een goed idee zijn om 2D animatie in een video te verwerken. 2D animatie is uitermate geschikt om processen, diensten en zakelijke modellen uit te leggen. In vergelijking met een overlay animatie is een 2D animatie verwerken iets dat meer op zijn eigen staat en dus niet perse afhankelijk is van een filmbeeld. Je kan 2D animaties voornamelijk op 2 manieren in een filmproject verwerken. Je kan er voor kiezen om met een green screen te werken waarbij je iemand het verhaal laat vertellen en op de achtergrond 2D animaties ziet ter ondersteuning van de boodschap. Dit zorgt ervoor dat de video wat dynamischer wordt, zonder het minder persoonlijk te maken. Je kan de filmbeelden in een studio opnemen, of je kan er voor kiezen om te werken met een draagbare green screen. Als je voor de laatste optie kiest, dan kan je de video opnemen in elke locatie, waaronder bij de klant op kantoor.

Je kan er ook voor kiezen om niet met een green screen te verwerken maar de 2D animatie beelden over de voice over stem te monteren. Soms zie je dus een filmbeeld, soms schakelt de scene over naar een volledige 2D animatie. Dit heeft als voordeel dat de aandacht van de kijker volledig naar de 2D animatie gaat waardoor je complexe zaken nog beter kan uitleggen. 

 

 

Klant: Dom

Type video: Online Commercial

Type animatie: overlay animatie

 

3D animatie

3D animaties zijn heel geschikt om in product video’s of commercials te verwerken. Je kan een vette animatie van jouw product op een dynamische manier verwerken in de rest van de video. Dit heeft enkele voordelen. Je kan een product op een veel dynamische manier in beeld brengen omdat je niet gebonden bent aan de beperkingen van filmen met een camera. Je kan je product in de lucht laten zweven, laten ontploffen, onderste boven draaien. Allemaal zaken die je toch maar moeilijk kan doen met film! Daarnaast is 3D animatie ook heel geschikt om bepaalde functionaliteiten van een product uit te leggen. Ten slotte kan 3D animatie ook een uitweg bieden als het product nog niet beschikbaar is op de filmdag. Als je bijvoorbeeld een promotievideo aan het maken bent ter ondersteuning van een nieuwe product lancering. Dan kan je er toch voor zorgen dat je je promo video klaar hebt bij de product launch.

 

Klant: Rocket Videos

Type video: Explainer video

Type animatie: 3D animatie

 

Logo animatie

Logo animatie is niet echt een apart type van animatie, maar we vinden het toch de moeite om dit even te benoemen. Logo animaties worden vaak op het einde van een video verwerkt. Dit helpt namelijk om de merkherkenning van een organisatie te vergroten. Logo animaties kunnen zowel in 2D als in 3D gemaakt worden.

 

Klant: MBATUBE

Type video: Logo animation

Type animatie: 2D animatie

 

Conclusie

Denk je er dus aan om een videoproductie te maken die uit animatie en film bestaat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij ons kan je zowel bedrijfsfilms als animaties laten maken. Of een combinatie van beiden! Wij hebben zowel een animatie studio als een professionele filmcrew en kunnen zo dus de mooiste videoproducties realiseren!

Contacteer ons vandaag

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.