Creatieve Videomarketing:
Het Uitgelezen Middel voor Bedrijfsgroei

Met de opkomst van digitale technologieën en het toenemende gebruik van sociale media is videomarketing een van de meest effectieve manieren geworden om je bedrijf te laten groeien. Met een visueel aantrekkelijke video kun je potentiële klanten overtuigen en je merk op een unieke manier presenteren. Maar hoe maak je een videomarketing die niet alleen effectief is, maar ook nog eens creatief?

VIDEOMARKETING RESULTATEN VAN ONZE KLANTEN

135%

hogere CTR

10x

lagere CPC

50%

hogere gemiddelde kijktijd

Inleiding: Waarom is videomarketing zo belangrijk?

Videomarketing is een krachtig middel om je bedrijf op de kaart te zetten. Het biedt namelijk de unieke mogelijkheid om op een visueel aantrekkelijke manier informatie over je bedrijf te communiceren. Hierdoor kun je snel en eenvoudig potentiële klanten overtuigen en hen een beter beeld geven van wat je bedrijf te bieden heeft.

Bovendien wordt videocontent steeds populairder en wordt er steeds meer verwacht van bedrijven op dit gebied. Als je bedrijf niet op de hoogte is van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van videomarketing, loop je het risico om achter te blijven bij je concurrenten.

Bedrijfsfilm laten maken 1

Projecten

Play Video

Toerisme VAN

animatiebureau 2
Play Video

Geheim van de Smith

Play Video

Epson

Load more videos
animatiebureau 4
Play Video

Opel

Play Video

Tropenmuseum

animatiebureau 6
Play Video

No Isolation

VIDEOMARKETING

Videomarketing mogelijkheden

Je kan videomarketing voor verschillende doeleinden inzetten. Video kan een cruciaal onderdeel zijn om meer uit jouw inspanningen te halen. Zo werkt video conversie verhogend op social media, in jouw sales funnel, in marketing- en recruitment campagnes.

Animatie studio rocket

Branding

animatiebureau 11

Social

Sales

HR

Hoe doe je aan effectieve videomarketing?

Om ervoor te zorgen dat je videomarketing effectief is, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal cruciale factoren. Hieronder vind je enkele tips om een effectieve videomarketing te maken:

  1. Bepaal je doelgroep: Voordat je begint met het maken van je video, is het belangrijk om te bepalen wie je doelgroep is. Hierdoor kun je je video op een manier maken die aansluit bij de behoeften en verwachtingen van je doelgroep.

  2. Maak gebruik van emotie: Emotie is een krachtig wapen in videomarketing. Zorg er daarom voor dat je video emotionele waarde heeft en dat je potentiële klanten hierdoor aangesproken worden.

  3. Zorg voor een duidelijke boodschap: Het is belangrijk dat je video een duidelijke boodschap heeft. Hierdoor weet je doelgroep precies wat je bedrijf te bieden heeft en waarom ze bij jou moeten zijn.

  4. Zorg voor kwalitatieve beelden en geluid: Een goede videoproductie is cruciaal voor een effectieve videomarketing. Zorg er daarom voor dat je video over heldere beelden en goed geluid beschikt.

  5. Maak gebruik van de juiste kanalen: Bepaal op welke kanalen je je video wilt delen en zorg ervoor dat deze kanalen aansluiten bij je doelgroep. Dit kunnen bijvoorbeeld sociale media, je eigen website of een videoplatform zijn.

Bedrijfsfilm laten maken 1

Hoe laat je videomarketing maken?

Als je geen ervaring hebt met videoproductie, is het verstandig om videomarketing uit te besteden. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je video professioneel en effectief is. Bovendien bespaar je hiermee tijd en energie, die je kunt steken in andere belangrijke zaken voor je bedrijf.

Er zijn diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in videomarketing en die je kunt inschakelen voor het maken van je video. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor een bedrijf dat aansluit bij je doelen en wensen en dat beschikt over de juiste expertise en ervaring.

Showcases

animatie video runnersworld

Runnersworld

We hebben een promovideo gemaakt voor Runnersworld die zowel in hun winkels als online wordt getoond. We hebben 2D- en 3D-elementen gecombineerd om de video nog meer op te laten vallen.

 

Epson

Rocket Videos heeft een videomarketing strategie ontwikkeld voor Epson’s LinkedIn campagnes. Het doel was om voor 28 landen in Europa video content te creëren die zij op LinkedIn kunnen inzetten om de branding van Epson te versterken.

Veelgestelde vragen over videomarketing

Videomarketing Bedrijf

5.0
5/5

Testimonials

Goede service

5/5

We hebben genoten van het werken met Rocket Videos en ze hebben geweldig materiaal geleverd voor onze marketingcampagne.

Starten met videomarketing?

Videomarketing is een krachtig middel voor bedrijven om informatie over hun producten of diensten te communiceren op een visueel aantrekkelijke manier. Het is belangrijk om bij het maken van een video rekening te houden met factoren zoals de doelgroep, emotie, een duidelijke boodschap, kwalitatieve beelden en geluid en de juiste kanalen.

Door videomarketing te inzetten, kun je snel en eenvoudig potentiële klanten overtuigen en hen een beter beeld geven van wat je bedrijf te bieden heeft. Of je nu videomarketing zelf maakt of uitbesteedt, het is belangrijk om te zorgen voor een professionele en effectieve uitvoering.

Dus, waar wacht je nog op? Investeer in videomarketing en zorg dat je bedrijf op de kaart blijft staan!

Over ons

animatiebureau 13

Videomarketing bedrijf

Wij zijn een videomarketing bedrijf in hart en nieren. Sinds 2017 hebben wij reeds meer dan 200 klanten geholpen om hun doelstellingen te bereiken met video. Dit resulteerde in meer omzet, grotere brand awareness en een sterkere recruitment campagne. We zijn dan ook trots dat steeds meer organisaties ons toevertrouwen met hun videoproducties. Rocket Videos is in Amsterdam gevestigd maar we hebben werknemers over heel Nederland. Hierdoor kunnen we elk bedrijf op een efficiënte manier bedienen. Sterker nog, we hebben zelfs Nederlandse collega’s in Mexico, Brazilië en Zuid-Afrika!

Videomarketing voor iedereen

Of je nu pas start met video, of je hebt als organisatie al heel wat stappen gezet, Rocket Videos is alvast jouw geknipte video partner. Videomarketing kan je al met kleine budgetten starten, dus aarzel zeker niet om naar ons uit te reiken!

animatiebureau 14

Contacteer ons vandaag!

Nadat je het formulier heeft verzonden, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. Je kunt ons ook telefonisch bereiken: +31 (0)85 130 6874

Door het verzenden van dit formulier geeft u toestemming aan Rocket Videos B.V. om uw gegevens te verwerken en contact met u op te nemen om aan uw verzoek te voldoen. Bekijk voor meer informatie onze terms.